13 uker i dag :)

Etter å ha vært på legevakta/sykehuset i går så mente hun gynokologen at jeg er 13uker i dag og ikke i morgen ;)
Så da blir det å ta magebilder på onsdager istedenfor torsdager..hvertfall frem til jeg skal på ordinære ul, da blir jeg sikkert flytta igjen :)
Men magebilde får jeg ikke tatt før i kveld...

13 uker ♥

Week13_19758.jpg
Fra 13 uker og 0 dager til 13 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 35 g
CRL: 7 cm
Full lengde: 8,5 cm

 

OM BARNET ♥

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 11 uker gammelt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller.

Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg.

TIL MOR ♥

Det som gis oppmerksomhet, det vokser!

Akkurat som barnet og livmoren vokser i deg, opplever du sikkert "å vokse" selv også. Disse synlige forandringene av kroppen er det dessverre ikke alle kvinner som blir like fortrolige med. I alle fall ikke sånn med en gang.

Tenk hvilket motebilde dagens kvinner møter. Vi tvinges til å sammenligne oss med kropper som knapt nok klarer å menstruere! Vær stolt av frodigheten din! Vær glad for den fantastiske friske kroppen du har som nå gir liv til et nytt menneske! Gi både den voksende livmoren og den voksende kroppen din positiv oppmerksomhet. De nødvendige kiloene vil komme uansett.

Ny statistikk viser at norske barn stadig blir større. Dette kan igjen føre til flere kompliserte fødsler. Klarer du å øke bevisstheten på matinntaket, og bestemmer deg for å spise magert og sunt, behøver du ikke bekymre deg for at ditt barn blir "for stort."

Noen gravide plages med hodepine. Dette kan være plagsomt. Det kan være hormonet progesteron som forårsaker disse plagene. Rikelig med drikke og en daglig spasertur vil ofte kunne hjelpe. Er du stresset, eller har arbeidsstillinger som kan forverre eller gi deg hodepine, bør du forsøke å gjøre noe med det. Den hodepinen som ikke henger sammen med stress og eller muskulære stramninger, forsvinner som oftest tidlig i svangerskapet.
Én kommentar

heidi uuuuu

21.jul.2010 kl.17:15

grattis med 13 uka snuppa!går fort herre!;)

Skriv en ny kommentar

Susann Natalie

Susann Natalie

27, Fredrikstad

Blir 2 barnsmamma i januar :) Blogger om tiden frem til den lille kommer og alt annet som faller meg inn. leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits