Magebilde uke 11

Da har jeg tatt mine første magbilder ♥  Er nå i dag 11uker på vei,så fremover blir det nytt magebilde hver torsdag..Hvertfall frem til ultralyden sier at det er riktig :)
Jeg fikk veldig fort mage denne gangen, men det sies at man gjør det når man går gravid for 2gang.
Fra 11 uker og 0 dager til 11 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 5-10 g
CRL: 41-52 mm

OM BARNET ♥

Fosteret er i begynnelsen av denne uken ni uker gammelt. Denne uken dekker øyelokkene øynene, og de åpnes ikke før 27. uke. Lever, tarmer, hjerne og lunger begynner så smått å fungere nå, og hodet vokser ikke fullt så fort lenger. Dermed kan kroppen ta igjen litt og få riktigere proporsjon til hodet. Føttene har til nå stått med fotsålene mot hverandre, men vil sakte men sikkert rette seg ut slik at fotsålene peker bort fra kroppen.

20 små tannknopper finnes nå i gommene. Ved slutten av denne uken samles tarmen igjen i buken, slik at navlebrokket forsvinner. Tynntarmen er også foldet og begynner å få tarmtotter som etter fødselen vil trekke næringsstoffer ut til kroppen. Fordøyelsesmusklene begynner å virke og trekker seg sammen.

Fosteret beveger seg mye, men det er fremdeles for tidlig å kjenne de små sparkene. Men kanskje kjenner du toppen av livmoren like over skambeinet? Snart vil du kanskje få høre det lille hjertet slå. Det slår omtrent dobbelt så fort som ditt, rundt 150 slag i minuttet.

Ultralydbildet viser profilen til fosteret og en liten hånd (den hvite prikken over brystkassen).

TIL MOR

"Tenk vakre tanker" er et svært gammelt råd. Ikke alltid så lett i en stresset hverdag med fullt program. Jeg har lest at gravide i Kina og Japan pleide å ta seg tid til en daglig meditasjon med babyen. For et flott rituale! Om du ikke er vant til å meditere, kan metoden brukes til en god "pust i bakken," og til å knytte de første bånd mellom deg og barnet ditt.

Kanskje er det nå du kan starte med ditt lille "undringskvarter"? Livmoren, som begynte å vokse tidlig i svangerskapet, ligger fortsatt nede i bekkenet og presser på urinblæren. Jeg tipper at du må late vannet oftere nå. Noen kan til og med tro at de har en urinveisinfeksjon på gang på grunn av denne trangen til stadig å late vannet.

Dette vil endre seg, for om ca. 1-2 uker kommer livmoren opp av bekkenet, og du kan føle en liten oppfylling over bekkenkanten eller symfysen (på norsk; "skambenet" ? et forferdelig ord!). Dette kan gi deg en mulighet til å høre barnets første hjerteslag. Apparatet som brukes kalles doppler. Det fungerer etter samme prinsipp som et ekkolodd. Siden de fleste førstegangsgravide ikke kan kjenne barnets bevegelser før ca. 16-20 uke, er dette en stor opplevelse, og for mange en kjærkommen lyd. Bare gled deg!

Føles magen stor og oppblåst, er det et velkjent fenomen. Både hormonene østrogen og progesteron (som står for de fleste av forandringene) gjør glatt muskulatur i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen. Maten kan av den grunn av og til passere langsommere gjennom systemet, og du vil føle deg oppblåst. Dette er positivt for barnet ditt! Det langsomme tempoet fører nemlig til at næringsstoffene suges bedre opp fra blodet ditt. Kanskje er det også hyggelig for passasjeren din at det er liv om bord!

3 kommentarer

heidi walstad

08.jul.2010 kl.18:31

så liten og søt mage snuppa:)glæde mæ t og følg me den framover:)

Mariel Alexandra

08.jul.2010 kl.20:48

Så spennende da!!! :D Syns du hadde veldig fin mage. Min er mye større.. hehe :) Ikke så rart når jeg er 25 uker på vei. Blir så gøy når han er i armene min!! wee.. :)

Joy Caroline

08.jul.2010 kl.22:04

Er du gravid??? Wee:) såå gøy:)

Skriv en ny kommentar

Susann Natalie

Susann Natalie

27, Fredrikstad

Blir 2 barnsmamma i januar :) Blogger om tiden frem til den lille kommer og alt annet som faller meg inn. leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits