10 uker på vei i dag <3

Fra 10 uker og 0 dager til 10 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2,5-4 g      
CRL: 33-41 mm

OM BARNET ♥

Embryoet er i begynnelsen av denne uken åtte uker gammelt, og ettersom alle indre og ytre strukturer nå er komplette, avsluttes embryofasen. Barnet er nå et foster! Foster betyr ?liten? eller ?avkom? og skal bare vokse og modnes frem mot fødselen.

Fingre og tær blir tydeligere, og armer og bein er omtrent riktig plassert med nesten riktige proporsjoner i forhold til kroppen. Armene er bøyd ved albuen og håndleddet er tydelig. Tommelen skiller seg fra de andre fingrene i form. Både tå- og fingernegler begynner å formes. Armene er nå så lange at de kan møtes rundt brystet. Fra nå av vil utviklingen av armer og bein skje noe tregere.

Hjernen har nå en stor høyre og venstre hjernehalvdel, og begynner så smått å få kontroll over bevegelsene. Fosteret har brystvorter og kan snart tisse ettersom nyrene begynner å produsere urin. Øyelokkene dekker nesten hele øynene og vil snart lukkes helt. Nesetippen blir også synlig denne uken. Ganen formes og overleppen er ferdig utviklet. Det første ordentlige hudlaget begynner å omsvøpe fosteret, og skjelettet omdannes gradvis fra brusk til bein. Dette skjer vanligvis først i overkroppen.

 

TIL MOR ♥

Husker du at det du tenker og føler er viktig for barnet ditt, på samme måte som det du spiser og drikker? Klarer du å se for deg den knøttlille passasjeren som svømmer lykkelig rundt i sitt eget verdenshav - inne i din kropp? Til tross for at du har visst om det i noen uker, kan denne følelsen av uvirkelighet plutselig komme over deg: "Er det egentlig noe der? Jeg merker jo ingen ting?"

Ja, det er noe der. Noe vidunderlig. Ditt lille barn som både kan røre på kroppen, bevege de små bena og armene; til og med hikke. Antagelig kjenner du ikke fysisk noe av hennes hemmelige liv. Men du kan delta hver eneste dag i hennes verden. Fantasienes verden, en verden bare for dere to!

Kroppen forteller deg at den allerede begynner å gjøre seg klar, for brystene vokser. Noen blir riktig så brystfagre og må allerede nå investere i en god bh. Nyt den forandringen (selv om brystene kan føles temmelig ømme ) Mitt inntrykk er at de fleste kvinner synes de har for små pupper. Nå har du ditt livs sjanse, så løft hodet og hev brystet. Det gjør deg godt og du får en flott holdning.


Én kommentar

fashiondesign

01.jul.2010 kl.10:16

Veldig fin bloggg:D

Skriv en ny kommentar

Susann Natalie

Susann Natalie

27, Fredrikstad

Blir 2 barnsmamma i januar :) Blogger om tiden frem til den lille kommer og alt annet :) leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits